Jobba med Augustpriset i höst!

UPPDATERING: Jag kan tyvärr inte ta emot fler ansökningar denna gång.

Är du journalist eller kommunikatör med ett brinnande intresse för litteratur? Är du tillgänglig för ett heltidsuppdrag i oktober-november? I så fall kan detta vara jobbet för dig!

Vi söker nu två journalister/kommunikatörer för uppdrag som redaktörer för #Augustpriset. Uppdraget består i huvudsak av tre delar som de två redaktörerna samarbetar kring och delar mellan sig beroende på kompetens:

  • Skapa kommunikation i form av text, bild, ljud och rörlig bild för webb och sociala kanaler kring de 18 nominerade böckerna och kring våra två evenemang, nomineringseventet och Augustgalan. Du bör vara väl bevandrad i relevanta digitala verktyg, ha en god förståelse för de olika kanalernas förutsättningar och begränsningar, och kunna visa på en god språklig förmåga och ett kreativt sinnelag vad gäller att skapa engagerande innehåll.
  • Kommunikation med press och media inför under och efter våra evenemang. Erfarenhet av presskommunikationsarbete inom kulturen eller liknande områden är såklart meriterande.
  • Rekrytera de 18 presentatörerna som ska presentera var sin bok under galan. För detta krävs ett mycket brett allmänintresse och järnkoll på spännande människor inom alla sektorer från idrott till religion, näringsliv till politik, vetenskap till kultur.

Vi räknar med att genomföra evenemangen i någon form trots pandemin. Men vi kommer att jobba i huvudsak på distans, så du måste ha möjlighet att arbeta hemifrån eller ha egen lokal. Det är ändå en fördel om du har möjlighet att komma in till Stockholm för möten någon eller några gånger i veckan under perioden, och förstås under de två evenemangen.

Stämmer detta på dig? Intresserad? Då ska du inte vänta, utan maila din intresseanmälan redan nu till marius@fascinera.se.

Och dela gärna inlägget om du tror att jobbet passar bättre för någon du känner!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.