Augustpriset 2010

2010 var det tredje gången som Fascinera producerade Augustpris-utdelningen, och i år var det dags för en genomgripande förändring av den stora galan. För att ytterligare lyfta fram alla de nominerade böckerna bjöd vi i år in hela 18 prisutdelare – en för varje nominerad bok. Var och en fick berätta litegran om ”sin” bok. En namnkunnig skara var det, med allt från nya chefen för Moderna Museet Daniel Birnbaum till tidigare jordbruksministern Annika Åhnberg.

Augustpriset för årets fackbok gick till Yvonne Hirdmans bok Den röda grevinnan, som presenterades av mångårige Moskvakorrespondenten Elisabeth Hedborg. Priset för årets barn- och ungdomsbok gick till Jenny Jägerfeld för boken Här ligger jag och blöder, som presenterades av programledaren och nyblivne författaren Josefine Sundström; och priset för årets skölitterära bok gick till Sigrid Combüchen (bilden) för boken Spill som presenterades av modejournalisten Susanne Ljung.

Kvällens konferencier var Kristofer Lundström, och Anders Neglins orkester stod för musiken, med en särskild soloinsats av organisten Gunnar Idenstam.

%d bloggare gillar detta: