Namnkunnig skara presenterade Augustpriset 2011

Att vinna Augustpriset är något av det finaste man kan göra som författare i Sverige. Att alls bli nominerad är en hedersbetygelse, och det är detta vi tagit fasta på när vi sedan Augustgalan 2010 låter var och en av de nominerade böckerna presenteras på scenen av var sin presentatör. 18 namnkunniga, kvalificerade och entusiastiska läsare som får berätta om sina personliga upplevelser i mötet med respektive bok.

2011 års Auguststatyetter gick till Tomas Bannerhed för KorparnaJessica Schiefauer för Pojkarna och Elisabeth Åsbrink för I Wienerwald står träden kvar. Lilla Augustpriset gick till Cathrine Bengtsson.

Augustgalan 2011 hölls traditionsenligt på Konserthuset, och gästartister var Melissa Horn, Mattias Alkberg och Peter Asplund som framträddde tillsammans med Johan Landqvist band. Konferencier var Kristofer Lundström.

Presentatörer 2011:

Sven Ahlström
Kajsa Grytt
Ernst Billgren
Shima Niavarani
Johanna Nordenskiöld
Rebecca Vinterbarn Elg
John Ajvide Linqvist
Olof Risberg
Ing-Marie Tirén
Anna Charlotta Gunnarsson
Zanyar Adami
Sara Edwardsson
Helle Klein
Mattias Göransson
Fredrik Sahlin
Victoria Dyring
Rolf Ekeus
Emerich Roth
%d bloggare gillar detta: