Stort medieuppbåd på Augustprisets presskonferens

Medieuppbådet var enormt när årets nominerade böcker till Augustpriset tillkännagavs under en presskonferens på måndagen. Evenemanget bevakades av tidningar, radio och tv, och direktsändes såväl på augustpriset.se som på TV4 News.  

Postmuseums lokaler var fyllda till brädden med press och kulturpersonligheter när årets konferencier Daniel Sjölin äntrade scenen, och efteråt var huggsexan total om alla de närvarande författarna.

För första gången fanns dessutom Augustprisets egen reporter med bland de nyfikna. Det var Fascineras Victoria Greve som under en oerhört intensiv presskonferens först twittrade om alla nominerade böcker i takt med att de tillkännagavs, och sedan gjorde individuella intervjuer med samtliga närvarande författare. Dessa intervjuer finns numera att se på den helt nya sajten augustpriset.se, och ingår i en ambitiös satsning på att berika Augustprisets webbplats med omfattande innehåll kring priset, de nominerade böckerna och författarna.

Foto: Sören Andersson

%d bloggare gillar detta: