André Pops håller i Tidskriftsgalan

Det är fyrfaldigt Kristallen-vinnande programledaren André Pops som håller i Tidskriftsgalan 2013. Evenemanget är den svenska tidskriftsbranschens stora årliga fest, och det är fjärde gången Fascinera ligger bakom produktionen.

– Tidskriftsvärlden är en lite ny värld för mig och det är alltid roligt att vidga sina vyer och få träffa människor som man i vanliga fall inte springer på, säger André Pops om det spännande uppdraget. – Sen är det kul med galor med prisutdelningar eftersom det blir så mycket känslor inblandade och det kommer vara en kväll som betyder mycket för många.

Hur ser ditt eget tidskriftsläsande ut?

– Eftersom vi precis byggt hus så handlar det väldigt mycket om inredningstidningar

Vilken/vilka tidskrifter skulle du ta med dig till en öde ö?

– Då får det nog bli någon mattidning som ökar chansen att överleva. Jag är ju intresserad av matlagning även när jag befinner mig på bebodda platser så det skulle passa bra.

André Pops har arbetat med en lång rad produktioner på SVT Sport, som Vinterstudion, vinter-OS från Vancouver, sommar-OS i London samt fotbolls-EM i Polen och Ukraina. André Pops har också lett tv-branschens gala Kristallen, varit SVT:s julvärd och hållit i Sveriges nationaldagsfirande på Skansen.

Sveriges Tidskrifters VD är mycket glad att André Pops vill leda Tidskriftsgalan:

– André Pops är den perfekta programledaren. Han har gedigen erfarenhet av att leda stora evenemang och har jobbat mycket med direktsänd tv. Tidskriftsgalan har växt och blivit större för varje år. Det känns tryggt att ha en så rutinerad programledare för vår gala, säger Kerstin Neld.

Tidskriftsgalan 2013 går av stapeln den 14 november på Stockholm Waterfront Congress Centre. Under galan kommer branschutmärkelsen Tidskriftspriset att delas ut i 13 kategorier, som Årets Tidskrift, Årets Journalist och Årets Omslag. Tidskriftspriset verkar sedan 1993 för en hög kvalitet inom tidskriftsvärlden genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. Tidskriftsgalan och Tidskriftspriset arrangeras av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

%d bloggare gillar detta: