Amanda Ooms konferencier för Augustpriset

Amanda Ooms. Foto: Knut Koivisto

Årets värdinna för den prestigefyllda Augustgalan heter Amanda Ooms. Augustpriset delas ut för 26:e gången, och det är 7:e gången Fascinera står bakom produktionen.

Amanda Ooms är skådespelare, konstnär och författare. Hon har ett brinnande intresse för litteratur och har ägnat sin framgångsrika karriär åt skapande och berättande. 2013 stod hon på Dramatens scen i enmansföreställningen ”Tåla mod”, baserad på sin roman med samma namn från 2006.

– Att presentera de nominerade, och ledsaga den högtidliga aftonen för årets Augustpris, gör mig mycket lycklig. Det känns mycket hedrande att på det sättet vara med och sätta guldstjärnor i kanten för årets svenska litteratur, säger Amanda Ooms.

Förutom att leda själva Augustgalan på Konserthuset 24:e november kommer Amanda även hålla i presskonferensen där de 18 nominerade titlarna tillkännages. Presskonferensen går av stapeln på Nalen 20 oktober, och även den produceras av Fascinera.

%d bloggare gillar detta: